Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Skup o Pavlu Beljanskom u Spomen-zbirci

Spomen-zbirka Pavla Beljanskog će, u okviru bogatog programa predstojećih aktivnosti, prirediti izložbu "Nadežda Petrović i fotografija", predstaviti rad te institucije u drugoj deceniji njenog postojanja i organizovati međunarodni stručni skup o osnivaču zbirke, najavila je upravnica te galerije Jasna Jovanov.

Humani Novosađani pomogli maloj Teodori

Zahvaljujući donacijama plemenitih ljudi, ali i deviznoj pozajmici, četvorogodišnja Teodora Škrivanj, kojoj je pre nešto više od dva meseca otkriveno da boluje od retke Batenove bolesti, u utorak će otputovati u Kinu na tretman matičnim ćelijama.

Obnovljena rodna kuća bana Jelačića

Rekonstrukcija oronule rodne kuće bana Josipa Jelačića u podgrađu Petrovaradinske tvrđave biće gotova do kraja nedelje, a hrvatska zajednica u Srbiji će već sutra u njoj održati jedan od svojih najvećih praznika - dan rođenja ovog vojskovođe i reformatora.

Korhec najavio tužbu protiv Novog Sada

Predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec najavio je da će to telo manjinske autonomije tužiti Grad Novi Sad, jer nije konsultovao Nacionalni savet priliom imenovanja članova školskih odbora.

Audicija za hor Saborne crkve

Audicija za hor Saborne crkve Sveti Georgije održaće se u utorak, 16. oktobra u prostorijama Novosadske crkvene opštine (pored Saborne crkve), Pašićeva 4.